Nieuws: BMW M2 – BMW legt typeaanduiding M2 vast

Bij autofabrikanten zitten veel slimme koppen. En die denken natuurlijk heel lange dagen na. Logisch dus dat BMW na de 1-, 3-, 5- en 7-reeks ook al eens (en geheid vaker) aan een 2-serie heeft gedacht. Maar hardop denken deden ze vooralsnog niet.

Tot nu, want BMW blijkt de typeaanduiding M2 te hebben geregistreerd bij het Europese merkenbureau. De vastlegging betekent echter niet dat er ook een BMW M2 aankomt, maar het is in ieder geval wel een voedingsbodem voor enkele geruchten die inmiddels als hardnekkig bestempeld kunnen worden. Onder andere wordt er gezegd - wat overigens verre van geheim is - dat BMW niet helemaal gelukkig is met de 1-serie M Coupé alias 1M. Die auto kon namelijk niet de gewenste BMW M1 heten omdat dat een smet op het blazoen van de legendarische sportwagen met middenmotor van het merk zou zijn.

2-serie Coupé en Cabriolet Ten tweede is de registratie van de typeaanduiding M2 een bron voor speculatie omtrent het door BMW zelf geopperde plan om de 1-serie reeks open te trekken. Momenteel bestaat die lijn uit vier modellen, verdeeld over twee koetswerkvormen; de drie- en vijfdeurs aan de ene kant, de Coupé en de Cabrio aan de andere. Door de hatchbacks als 1-serie aan te houden en op de versie met kofferklep een '2' te plakken heeft BMW meteen een extra excuus om de tarieven daarvan wat op te schroeven. Als BMW M zich dan vervolgens nog eens uitleeft op de Coupé is de uitkomst al gauw de onlangs vastgelegde typeaanduiding.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer