Nieuws: BMW M3 en M4 M Performance – BMW M3 en M4 op smaak gebracht door M Performance

M3, alleen de naam doet het bloed van menig autoliefhebber al sneller stromen. Een wonderbaarlijke keuze van BMW om de nieuwe generatie sportcoupé als M4 te introduceren. Maar gelukkig is na enige tijd bijna iedereen er aan gewend geraakt. Een goede tijd om extra opties aan te bieden.

Wij vinden de nieuwe M3 en M4 Coupé al een dijk van een auto. Maar had je anders verwacht? Binnen BMW is er echter een divisie die altijd dat kleine beetje extra eruit wil halen: M Performance. Met trots presenteren zij nu hun visie op nog sportievere M3's en M4's. Het accent ligt op het optische gedeelte, laten we daar dan ook maar mee beginnen.

Spoiler, lipjes en diffusors Het zijn de details die het hem doen, maar die de M-modellen wel een veel agressievere uitstraling geven. Een grotere spoiler, dikkere diffuser, veel meer aangezette zijskirts en grotere luchtinlaten in de voorbumper vallen het meest op. En stuk voor stuk genieten ze allemaal van de herkenbare, driekleurige M-striping.

Composiet Die meer racewaardige uitstraling kun je indien gewenst ook doortrekken in het interieur. En wie daar flink op de optielijst gaat aanvinken krijgt het gevoel in een ware circuitbolide te stappen. Carbon zover het oogt rijkt! Op het stuurwiel zien we als toevoeging bovendien Alcantara en een display met daarop een chronometer, G-krachtmeter en de weergave van je laatste rondetijd.

Niet alleen voor de show Is het enkel show? Nee hoor, ook onderhuids kun je de puntjes op de i zetten. En wel met een RVS-uitlaatsysteem waarmee je niet alleen 8 kg gewicht bespaard, maar ook een knallend salvo kunt afvuren. Zeker als je Sport of Sport+ selecteert!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer