Nieuws: BMW M4 Coupé – Geen forse vermogenstoename voor BMW M4

Het wachten op officiële berichtgeving rondom de nieuwe BMW M4 lijkt maanden te duren. En als er dan een bericht rondom de Duitse sportwagen opduikt geven we deze natuurlijk direct door! Ditmaal een gerucht over het vermogen van de nieuwe zescilinder.

Tijdens een event waar een select groepje mensen al even kon proeven van de M4 zou BMW M het vermogen van de veelbelovende sportcoupé dan eindelijk naar buiten hebben gebracht. Volgens meerdere tweets zou dat op 430 pk liggen, bij een koppel van 500 Nm. En hoewel deze specificaties feitelijk uit tweede hand komen en dus onofficieel zijn, klinken ze erg aannemelijk.

Gunstige pk/gewichtsverhouding BMW had eerder al laten doorschemeren dat de M4 (nog een concept) niet significant sterker zou zijn dan zijn voorganger, de laatste M3 Coupé, die 420 pk en 400 Nm weet te ontwikkelen. De winst in potentie zit 'em bij het productiemodel van de M4 deels in het lagere wagengewicht. Door veel gebruik te maken van het relatief nieuwe materiaal CFRP, een met koolstofvezel versterkt plastic, zou dat tientallen kilo's lager liggen dan de 1.575 kg die de E92-generatie M3 in de weegschaal legt.

Handbak Ook de krachtcentrale van de nieuwe M4 Coupé en Cabriolet alsook de M3 Sedan levert een gewichtsbesparing op. BMW heeft namelijk de 4.0-V8 bedankt voor de bewezen diensten en keert weer terug naar hun fameuze zes-in-lijn. Maar wel eentje met naar verluidt liefst drie turbo's. Honderd procent zeker is dit overigens niet, want opnieuw is hierover nog niets officieel naar buiten gebracht. Anderzijds, niemand twijfelt hier nog over. Wel over de aangeboden transmissies, of beter gezegd de hoeveelheid. De M-DCT, een automaat met dubbele koppeling, staat sowieso op het palet. Of er ook een 'ouderwetse' handbak verkrijgbaar zal zijn, daar zijn enkel tekenen van die daarop duiden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer