Nieuws: BMW M5 Competition – BMW M5 Competition niet voorbij 600 pk

Het rijtje speciale edities van de BMW M5 is zo langzamerhand niet meer op een hand te tellen. En ook deze M5 Competition Edition durft de 600 pk niet te overschrijden.

Achter de schermen maakt BMW zich op voor de gloednieuwe 5-serie. Nog dit jaar hopen we een eerste kennismaking en als het een beetje meezit volgt de M5-uitvoering ervan in de loop van 2017. Lekker snel dus.

Angst voor +600 pk? Maar eerst nog eventjes genieten van deze M5 Competition. Een speciale uitvoering die veel overeenkomsten kent met de eerdere M5 30 Jahre en M5 Metal Edition. Ook de Competition schopt het tot 600 pk en 700 Nm. Best opmerkelijk. Want waarom niet 650 pk om de huidige M5 pas echt met een luide knal uit te zwaaien? Een fluitje van een cent, immers. Toch heeft BMW M het niet gedaan. Zou het pk-plafond van de 4.4 V8-twinturbo bereikt zijn?! Dat kunnen én willen we niet geloven. Of wil men in München voorkomen dat de nieuwe M5, waarvan algemeen wordt verwacht dat die sterker en sneller is dan zijn voorganger, in verlegenheid wordt gebracht? Je zou het bijna gaan denken.

200 keer Afijn, met de M5 Competition koop je een vrij zeldzame power-sedan, volgepropt met fijne M-goodies. Slechts 200 exemplaren worden gemaakt; 100 in de kleur Carbonschwarz en 100 in Mineralweiss. Ook aan Nederland zijn er enkele toebedeeld. Tegen een prijs van € 183.176,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nieuwe instapper Dacia Duster verliest 15 pk

Autonieuws

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws
Ontdek meer