Nieuws: BMW M5 – Gelekt: update voor BMW M5

Het kan de beste overkomen. Tijdens het testen van de car-configurator van de licht vernieuwde BMW M5 drukte een medewerker van BMW per ongeluk op online. Daarom hier alvast de eerste foto’s en details.

Spyshots gaven al prijs dat de vernieuwingen aan de BMW M5 met een vergrootglas gezocht zouden moeten worden en het lekken van de gefacelifte car-configurator maakt dat definitief. Wat lijkt is dat aan de voorzijde enkel de grille is aangepakt. De verticale latjes in het front van de Beamer staan verder uit elkaar en zijn gegroepeerd in paren, zoals bij de M6. Tevens hebben de koplampen een lichte facelift ondergaan, maar die is echt minimaal. Ook in het interieur is er slechts een kleine verandering waarneembaar. BMW M heeft een nieuwe, aanraakgevoelige iDrive-controller geplaatst en er wordt door sommige media (met zeer scherpe ogen) bericht dat het stuurwiel iets kleiner is dan voorheen. Wij zien het niet.

Competition Package Naar verluidt zal de twin-turbo 4.4 liter V8 onveranderd terug te vinden zijn in de gefacelifte versie. Indien er meer vermogen dan de standaard 560 pk en 680 Nm wordt gewenst, dan kunnen kopers naar verluidt opteren voor het Competition Package. Dit optionele pakket zou voor een additionele 15 pk zorgen. Ook een sportievere ophanging, een aangepast M Dynamic Mode en exclusieve 20 inch velgen zouden inbegrepen zijn, evenals keramische remschijven, een speciaal M-sportstuur en een sportuitlaatsysteem met zwartchromen eindpijpen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer