Nieuws: BMW modeljaarwijzigingen – BMW voert modeljaarwijzigingen door

Met een tal van kleine wijzigingen maakt BMW haar aanbod completer dan ooit. Meest interessant is de komst van het M Sportpakket en een gloednieuwe dieselkrachtbron voor de 5-serie.

De vormgeving van het M Sportpakket voor de 5-serie Touring was al eerder bekend, maar nu heeft BMW ook de eerste beelden van de visueel gepeperde Sedan vrijgegeven. Het Duitse bedrijf introduceert een door BMW M GmbH ontwikkeld M Sportpakket dat onder meer een M sportonderstel, 18 inch lichtmetalen dubbelspaaks M wielen en een M aerodynamicapakket omvat. Optioneel zijn 19 inch wielen en een achterspoiler voor de Sedan leverbaar. Nieuw in het motorengamma van de 5-serie is de 3.0 liter TwinPower turbodieselmotor met 300 pk. De krachtbron is volgens BMW 's werelds krachtigste zescilinder dieselmotor en ontwikkelt een kracht van 600 Nm. Desondanks bedraagt het brandstofverbruik van de 535d gemiddeld 6,1 l/100 km. Tot slot is er de introductie van een nieuw (voorlopig) topmodel, de BMW 550i xDrive Sedan. Ook voor de BMW 550i Gran Turismo en de BMW 530d Gran Turismo behoort xDrive vanaf komende herfst tot de mogelijkheden.

Klein en groot Nieuw in het Duitse assortiment is de komst van de handgeschakelde X1 xDrive 23d. De meest krachtige zelfontbrander voor de compacte SUV levert een vermogen van 204 pk en heeft een gemiddeld brandstofverbruik 6,0 l/100 km bij een CO2-emissie van 158 g/km. De automatische zestrapstransmissie blijft uiteraard optioneel leverbaar. Als laatste wijziging zien we de komst van een xDrive aangedreven, dieselgestookte 7-serie. Een combinatie die voorheen niet eerder mogelijk was gaat nu door het leven met de naam 740d xDrive. Alle wijzigingen zullen in productie gaan per september.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer