Nieuws: BMW-rijder is boos – Deze BMW-rijder is boos en dat mag iedereen weten

Dat niet alle auto's even betrouwbaar zijn, is algemeen bekend. Er kan zelfs significant verschil zitten tussen twee identieke modellen. Kortom, eigenlijk is het kopen van een auto net gokken; je kan alle geluk van de wereld hebben of ronduit pech.

Dat laatste heeft deze eigenaar van een BMW 7-serie en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Al diverse manieren waarop bezitters hun onvrede uiten over hun auto zijn de revue gepasseerd. Sommigen sloegen hun vierwieler tot moes met een honkbalknuppel, bijl of koevoet (uiteraard pal voor de deur van een dealer van het betreffende merk), anderen gingen voor een vlammenzee. Weer een ander nodigde volstrekt vreemden uit om zonder pardon hun eigen woede te botvieren op een auto die vaker stilstond dan reed vanwege technische problemen. Deze BMW-eigenaar is een stuk zachtaardiger, maar de boodschap naar de buitenwereld is zowaar nog duidelijker.

Keurige opgesomd Het lijdende voorwerp in dit verhaal is een 750i van de jongste generatie. Of eigenlijk de eigenaar, want die moet de rekening telkens betalen. En daar heeft hij schoon genoeg van. En dus besloot hij alle reeds gedane reparaties kenbaar te maken op de flanken van z'n Sebener. Keurig opgesomd en duidelijk leesbaar dankzij witte letters op een donkere carrosserie.

Zelfs aan een complete kilometerregistratie ontbreekt het niet. Vóór 55.000 kilometer stopt het relaas. Misschien omdat de 7-serie zich sindsdien betrouwbaarder opstelt, waarschijnlijker omdat er geen plek meer is op de koets om de onvrede aan te vullen. Feit is dat de lijst aan technische mankementen nu al lang is. Bij 45.500 kilometer was de BMW zelfs al toe aan zijn tweede motor. De arme ziel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Marktaandeel suv's stijgt in Europa tot recordhoogte

Autonieuws

Aston Martin DBS Superleggera brengt ode aan Concorde

Autonieuws

Facelift Renault Espace (2020) heeft weinig om het lijf

Autonieuws
Ontdek meer