Nieuws: BMW X2 – BMW X2 officieel gepresenteerd

Korter en langer dan een X1, dezelfde forse uitlaatpijpen als een X6 en met stiekeme knipogen van sportieve BMW's uit het verleden. Ja, de BMW X2 moet zichzelf positioneren als een bijzonder sportieve crossover. Een sportcoupé gekruist met een SUV. En dit is alles wat je erover weten moet.

MW steekt het niet onder stoelen of banken in welke richting ze de X2 willen positioneren. De nieuwste crossover uit München moet het midden houden tussen een SUV en een sportcoupé. Wel de hoge zit van een SUV, maar toch de sportieve looks en rij-eigenschappen van een coupé is hun filosofie. Nu moet die marketingpraat altijd met een korreltje zou worden genomen, maar de bedoeling is duidelijk.

Taps toelopende nieren Wat design betreft is de ambitie van de X2 niet te missen. Hij is korter en zeven centimeter langer dan een X1. Bovendien loop de daklijn sterk af naar beneden en zijn de raampartijen relatief laag. Ja, die sportieve looks zijn niet te missen. Met een knipoog laat BMW zelfs weten dat het logo op de C-stijl moet doen denken aan de 2000 CS van weleer. Een stukje toekomst zit er ook in, de nieren zijn breder aan de onderkant dan aan de bovenzijde. Dat is voor het eerst op een moderne BMW.

Zijskirts met eigen look Ondanks zijn sportieve ambities is de X2 ontegenzeggelijk een SUV. Dat benadrukken ook de zijskirts. Die zijn afhankelijk van de uitvoering uitgevoerd in zwart (basisversie) of deels in kleur (Model M Sport). Bij de Model M Sport X zijn ze bovendien voorzien van inzetstukken in Frozen Grey.

Model M Sport (X) Model M Sport zeg je? Klopt, op de X2 doen twee nieuwe optielijnen hun intreden; de Model M Sport en Model M Sport X. Kort gezegd pakketten die een samensmelting vormen van elementen uit de stal van BMW M en typische X-kenmerken.

Optielijst van jewelste Het zal niet verbazen dat de X2 leverbaar wordt met een optielijst waar je u tegen zegt. Van een navigatiesysteem met 8,8 inch scherm tot een Head-Up Display en van een adaptief onderstel tot talloze lichtmetalen wielen, kleuren en stoffen.

Motoren BMW X2 Motorisch is er in eerste instantie de keuze uit drie varianten. De eerste is een 2.0 liter benzinemotor met 192 pk. Het blok is als xDrive20i uitgerust met vierwielaandrijving terwijl bij de sDrive20i de aandrijving enkel naar de voorwielen gaat.

Dieselen kan met de xDrive20d (190 pk / 400 Nm) en de xDrive25d (231 pk / 450 Nm). In beide gevallen wordt de aandrijving overgebracht op alle vier de wielen en weet een achttraps automaat het schakelen uit handen te nemen.

Wanneer de BMW X2 vanaf het voorjaar van 2018 bij de dealers staat zullen er ook andere motoren te bestellen zijn. Het gaat om de BMW X2 sDrive18i (140 pk) met driecilinder en de X2 sDrive18d (150 pk) en X2 xDrive18d.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer