Nieuws: BMW X3 – Leveringsgamma BMW X3 uitgebreid

De nieuwslawine van BMW blijft doordenderen. Ook de nog kakelverse X3 kan rekenen op aanpassingen in het programma. Een tweetal motoren en het M-sportpakket worden toegevoegd. Meer X-nieuws is er voor de X6.

Vanaf maart 2011 kan BMW de X3 ook leveren als xDrive30d en als xDrive28i. De zescilinderdiesel is goed voor een vermogen van 245 en een trekkracht van 560 Nm en kan de X3 in 6,2 seconden naar de 100 km/h brengen. De topsnelheid blijft steken op 230 km/h. Als gemiddeld verbruik wordt 6,0 l/100 km opgegeven gepaard bij een emissiewaarde van 159 gram CO2 per kilometer. De nieuwe instapbenzine levert 258 pk en 310 Nm, maar is nauwelijks minder vlot dan de topdiesel: 0-100 km/h in 6,9 seconden en eenzelfde topsnelheid. Het verbruik is vastgesteld op 9,0 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 210 g/km. Tenslotte, de meeste sportieve X3-rijders kunnen vanaf het komende voorjaar opteren met het M-sportpakket waarmee de SUV nog atletischer oogt en rijdt. Meer informatie hierover vind je hier. Prijzen worden zo spoedig bekend gemaakt door BMW.

BMW X6 Hoe ruim ook, tot op heden kunnen er slechts twee personen achterin de X6 plaatsnemen. BMW heeft hier in eerste instantie voor gekozen om het luxeniveau van de grote Sports Activity Coupé te benadrukken, maar op verzoek van velen is de auto vanaf maart ook leverbaar met een volwaardige achterbank zodat ook drie personen achterin kunnen plaatsnemen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer