Nieuws: BMW X6 M – Tikkeltje overdreven: Hamann Tycoon II M

Je zou toch zeggen dat je als eigenaar van een BMW X6 M alleen voor elkaar hebt? Het Duitse Hamann denkt hier anders over en schotelt ons de Tycoon II M voor. Een extra dikke variant van de X6 M met naast de optische verschillen tevens een forse krachtkuur.

Na de absurde Range Rover die Hamann ons vorige week voorschotelde is deze Hamann Tycoon II M toch een ietwat beschaafder project. Neemt niet weg dat ook de opvolger van de Tycoon I Evo uit het Duitse Laupheim hier en daar voor wat scheve blikken zorgt. Het oranje voorkomen gecombineerd met de zwarte motorkap en dikke 23 inch velgen zorgt ervoor dat deze X6 M direct de boeken in kan gaan als 'asobak'. Ook het interieur is aangepakt met onder andere een nieuw, driespaaks sportstuur, veel Alcantaraleer op de portieren, het dashboard en het instrumentenpaneel en verlichte dorpellijsten.

300 km/h Een speciale krachtkuur van Hamann zorgt er tevens voor dat je geen flater slaat bij een stoplichtsprintje tegen een regulier X6 M. Dankzij de nieuwe katalysator en een geoptimaliseerde ECU groeit het vermogen van 555 pk naar de imposante waarde van 670 pk. Ook het koppel maakt een enorme sprong; 680 Nm bedroeg het origineel, Hamann weet er een immense 950 Nm uit te halen. Wat dat doet met de sprint naar 100 km/h laten de Duitsers niet weten, maar de topsnelheid bedraagt een gigantische 300 km/h. Beestachtig snel!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer