Nieuws: BMW X6 M – X6 met wat meer

De X6 is een gewild tuningobject. De ietwat vulgaire uitstraling van de BMW is ultiem voer voor tuners zo blijkt ook wel uit de vele opgedirkte exemplaren die de revue zijn gepasseerd. Mansory voegt zich daar nu bij en overtreft meteen de voorgangers.

Laten we beginnen bij de techniek. Sinds de BMW X6 M er is gebruiken de tuners dit topmodel als donorauto voor hun creatie. Zo ook Mansory. De techneuten hebben het 4.4 liter blok uit elkaar geschroefd, eens goed in de aangrenzende in- en uitlaatstukken gekeken en concludeerden dat daar best nog wel wat meer uitlaatgassen doorheen geperst konden worden. Echter met het standaard uitlaatsysteem zouden de ten doel gestelde paardenkrachten niet gehaald worden, en dus besloot Mansory er zelf maar één compleet nieuw te ontwikkelen. Door daarna wat te rommelen aan de ECU en het resultaat was daar: 670 pk en 950 Nm. Bam! Alle voorgaande X6-tuners worden prompt door Mansory opnieuw naar de tekentafel verwezen. In 4,2 seconden zou de Mansory X6 naar de 100 km/h kunnen knallen. Blijf het gaspedaal vloeren en de teller passeert ruim de 300 km/h. Ondertussen zal 315 mm het enige houvast zijn tussen leven en dood.

Patserbak Om überhaupt dit soort gigantische snelheden met een kolos als de X6 te kunnen bereiken zal de aerodynamica verbeterd moeten worden. Mansory deed dit onder andere met een nieuwe voorspoiler. Deze is niet alleen meer gestroomlijnd, ook bevat het extra grote openingen om de V8-twinturbo van genoeg zuurstof te voorzien. De luchtstroom na de B-stijl en onder de X6 wordt zo optimaal mogelijk weggevoerd door een achterklepspoiler en een diffuser, uiteraard opgetrokken uit koolstofvezel. Iedere gram minder telt op dit niveau, nietwaar?! Vanwege de bodykit is de X6 van Mansory aan de voorzijde 70 mm breder dan de X6 M. Achter is dit 80 mm. Werd 'ie direct een stuk bruter van, om woorden als ordinaire patserbak maar niet te gebruiken. Helaas ontbreken er foto's van het interieur, maar afgaande op het cognackleurig leder van de hoofdsteunen is Mansory binnen wat stijlvoller te werk gegaan. Vrees niet, ook hier kun je als klant het zo gek maken als je wilt. De huiskleuren van Mansory misschien?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer