Nieuws: Carlsson Smart – Carlsson doet C25 in ‘t klein over

Begin dit jaar brak voor tuner Carlsson een nieuwe mijlpaal aan: het lanceren van hun eerste eigen sportwagen. Deze C25 heeft papieren om zich te meten met de beste auto’s ter wereld, maar kost ook een flinke duit. Deze Smart van Carlsson heeft wel de looks van de C25, maar niet z’n torenhoge prijs.

Let wel, goedkoop is de Smart van Carlsson allerminst. Tel de accessoireprijzen bij de basisprijs van de auto op en deze 2,70 meter lange rakker kruipt al gauw richting de € 25.000,-. Aan de andere kant rij je daarvoor wel in een kleine Carlsson C25. Optisch dan, want of de tuner onderhuids aanpassingen heeft verricht is niet duidelijk.

Kleintje C25 Om de Smart op een C25 te laten lijken heeft Carlsson een staalgrijs exemplaar uitgezocht en deze voorzien van diverse zwarte en oranje accenten. Voor de hooglans gespoten grille vraagt Carlsson € 153,-, terwijl voor het hele zwikje (installatie plus de producten) aan LED-verlichting € 415,- in rekening wordt gebracht. Wat de lichtmetalen wielen exact kosten maakt Carlsson niet bekend, maar ze matchen in ieder geval uitstekend bij de rest van het exterieur.

High-end Het interieur mag er ook wezen. Aan een gehele metamorfose hangt een prijskaartje van € 4.163,-. Voor dat geld stript de tuner het complete standaard binnenwerk en vervangt dit door exemplaren bekleedt met Softwalk nappaleer en alcantara. Zowel boven- als onderkant van het dashboard, stuurwiel, pookknop, handrem, ventilatieroosters, deurpanelen, stoelen plus hoofdsteunen inclusief logo's; alles voelt nadien zacht en doet luxe aan. Sportief geprofileerde stoelen kosten nog eens € 359,- extra. Als klap op de vuurpijl heeft Carlsson de optisch getunede Smart voorzien van een naar eigen zeggen high-end audio-installatie. Een 400 Watt (RMS) versterker en luidsprekers van 16,5 centimeter in doorsnee moeten garant staan voor een ongekende luisterervaring.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer