Nieuws: Chrysler Delta – Chrysler Delta dan toch op de boot

Fiat heeft dan toch besloten om de Delta op de boot richting Groot-Brittannië te zetten. Als Chysler. Sinds de fusie tussen Fiat en de Amerikaanse fabrikant rijden Lancia’s namelijk onder die vlag op Engelse bodem rond.

Initieel zou de Chrylser Delta na zijn debuut op de NAIAS in Detroit begin vorig jaar bestemd zijn voor de Amerikaanse markt. Dat plan werd echter van tafel geveegd omdat de Amerikanen het niet zo hebben op hatchbacks. Zij rijden liever in iets groters, vooral sedans of pick-ups. Ook de typisch Italiaanse styling van Delta - waar de Amerikanen sterk aan moeten wennen - zou hier vast iets meer te maken hebben gehad.

Rechts gestuurd De Engelsen zijn intussen aardig bekend met de wisseltruc tussen Lancia en Chrysler, maar vragen weer om een rechtsgestuurde versies. En die bouwt Lancia zelf niet. Maar nu biedt een versie als Chrysler daarin uitkomst en dus gaan de Britten binnenkort kennismaken met een voor hun geprepareerde Chrysler Delta. Of de Verenigde Staten de Chrysler Delta nu ook alsnog tegemoet kunnen gaan zien is onduidelijk.

Zelfde palet Onder de kap trouwens geen verschil ten opzichte van de versie voor het vaste continent. Het motorgamma voor de Engelse markt bestaat eveneens uit de 1.4-benzinemotor met 120 of 140 pk en een reeks diesels.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit draagt een elektrische auto bij aan het milieu

Autonieuws

Nieuwe BMW M8 Gran Coupé komt pas in 2020

Autonieuws

Dit kosten de Peugeot 508 en 3008 Hybrid

Autonieuws
Ontdek meer