Nieuws: Citroën C4 Picasso (facelift) – Vernieuwde Citroën C4 Picasso

Citroën heeft een minimale facelift doorgevoerd op de C4 Picasso en Grand C4 Picasso. De beide MPV´s van Citroën werden op een aantal punten subtiel bijgeschaafd en bovendien sleutelde Citroën aan het start-/stopsysteem.

We nemen het je niet kwalijk dat je echt even heel goed je aandacht op de foto´s moet richten om het verschil te zien met de vorige generatie. Sterker nog, ook wij hebben de foto´s even goed naast elkaar gelegd. Want op de LED-dagrijverlichting na zagen wij ook het verschil pas toen we de oude en nieuwe met elkaar vergeleken. Maar goed, Citroën heeft wel degelijk iets gewijzigd. Zo zijn de C4 Picasso en Grand C4 Picasso voortaan voorzien van dezelfde voorbumper (van de C4 Picasso), zijn de knipperlichten in de koplampen voortaan wit uitgevoerd en siert het nieuwe Citroën-logo de voor- en achterzijde. Verder zien we een randje extra chroom op de Exclusive en kan het dak van de C4 Picasso in combinatie met een zestal exterieurkleuren in het zwart worden uitgevoerd.

e-HDi Motorisch zien we nieuws in de vorm van micro-hybride techniek genaamd e-HDi. Deze verder doorontwikkelde techniek heeft als basis een start-/ en stopsysteem en weet daarnaast remenergie op te slaan. Het resultaat is een verbruik van 4,8 l/100 km en een CO2-uittoot van 125 g/km voor de 110 pk sterke HDi met handgeschakelde zesbak. Citroën zal de vernieuwde (Grand) C4 Picasso presenteren op de autokomende autoshow in Parijs. Kort daarna zullen de auto´s bij de dealers staan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer