Nieuws: Citroën Cactus – Productieversie Citroën Cactus laat zich zien

Gedurende het Franse programma TF1 Auto Moto hebben we vroegtijdig beeld kunnen ontdekken van de productierijpe Citroën Cactus.

Presentator Denis Brogniart mocht de sluier die de Citroën Cactus bedekte een stukje oplichten, waardoor wij enkele saillante stijlkenmerken kunnen waarnemen. En wat meteen opvalt is dat de ludieke Airbumps die op het prototype zitten ook hun weg zullen vinden naar het productiemodel. De Airbumps zijn een soort luchtcapsules, die in het geval van een (lichte) aanrijding de carrosserie tegen krassen en deuken moet beschermen. Veelal zijn dit soort noviteiten niet aan een productierijpe auto besteed, de Citroën Cactus krijgt ze wel. Lekker Frans!

B-stijl Verder valt uit de video op te maken dat de Cactus gewoon een B-stijl en deurgrepen krijgt toebedeeld, in tegenstelling tot de conceptversie. Daarentegen is aan de meerdere Cactussen op de achtergrond te zien dat de markante dakrails wel gebleven zijn. Zo lijken de velgen, hoewel in kleiner formaat, eveneens rechtstreeks van de conceptcar te zijn overgenomen. Zo ook het interieur, waarvan de oorspronkelijke reportage een screenshot toont.

De nieuwe Citroën Cactus zal in februari 2014 zijn officiële opwachting maken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer