Nieuws: Citroën DS3 prijzen – Orderboeken opgefriste Citroën DS3 geopend

Citroën communiceerde onlangs dat de DS3 van een andere look is voorzien. De grootste verandering is de nieuwe Xenon LED-verlichting en de komst van een 14%-diesel. Nu is het tijd voor de bekendmaking van de prijslijst.

Om maar meteen met het interessantste nieuws te beginnen. De nieuwe BlueHDi 100, die ook in 2015 nog in aanmerking komt voor 14% bijtelling, is vanaf heden te bestellen voor € 19.990,-. Voor dit geld rijd je – hoe kan het ook anders – de Business-uitvoering, voorzien van onder meer een navigatiesysteem, automatische airconditioning en parkeersensoren. Luxe die volgens Citroën hoog op het verlanglijstje van menig leaserijder staat. Meer dieselkracht is er met de BlueHDi 120. Deze eveneens geheel nieuwe motor ontwikkelt 120 pk en stoot gemiddeld 94 g/km aan CO2 per kilometer uit, wat 20% betekent bij zakelijk gebruik. Voor € 25.490,- heb je er eentje en meteen in de luxueuzere uitvoering Sport Chic. De e-HDi 70 met gerobotiseerde EGS-versnellingsbak is overigens de instapper onder de diesels. Die kost € 18.990,-.

Prijzen benzinegamma Voordeliger de vernieuwde DS3 (Cabrio) rijden kan ook. Je bent dan aangewezen op een benzinevariant. De Puretech 82 is er namelijk vanaf € 16.990,- en met ETG-automaat kost ‘ie € 17.740,-. Eind dit jaar zal de PureTech 110 S&S het benzinegamma komen versterken. De vanafprijs is al wel bekend, namelijk € 19.290,-.

Uitrustingniveau Vanaf het uitrustingniveau Chic is iedere Citroën DS3 en DS3 Cabrio voortaan standaard uitgerust met LED-dagrijverlichting aan de voorzijde, chromen accenten bij de mistlampen voor, chromen lijst boven de kentekenplaat achter en een chromen lijst om de grill voor. De So Chic-versies rollen bovendien op lichtmetalen wielen. Nieuwe lakkleuren zijn Blanc Perle Nacré in combinatie met het dak in de kleuren Noir Onyx, Bleu Infini of Gris Moondust. Ook kan de carrosseriekleur nu gespoten worden in Bleu Belle-Île, in combinatie met een dak in Bleu Infini of Gris Moondust.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer