Nieuws: Citroën Lacoste Concept – Citroën Lacoste in Parijs

Mode en auto’s gaan maar al te goed samen. In het verleden hebben we daarvan diverse bewijzen gezien en ook Citroën en Lacoste zien wel verwantschap tussen hun bedrijvigheid. Dit is de Citroën Lacoste waarmee de Franse fabrikant op de Parijse auto-catwalk paradeert.

De Citroën Lacoste Concept is naar eigen zeggen een automobiele belichaming van auto, mode en sport. Het is een kruisbestuiving dat is ontstaan uit de gemeenschappelijk speerpunten van beide fabrikanten: durf, creativiteit en optimisme. Met z'n hoge taillelijn, uitgebolde spatborden, gigantische wielen op de uiterste hoeken en korte overhangen en een exterieur dat gelijkenis vertoont met dat van een golfbal is de Citroën Lacoste inderdaad een aparte verschijning.

Blazen maar De Citroën Lacoste is 3,45 meter lang, 1,80 meter hoog, 1,52 meter breed en wordt aangedreven door een driecilinder benzinemotor. Om het instappen eenvoudig te maken is in plaats van een voorportier een uitsparing in het koetswerk gemaakt. De achterpassagiers kunnen plaatsnemen op een bank welke kan worden neergeklapt om ruimte te bieden aan bagage of, zoals bedoeld, sportspullen. Bijzonder aan de studie is het dak, of juist het zo goed als ontbreken daarvan, dat middels een T-constructie de ruggengraat van de auto is. Citroën wil hiermee het vrije en open karakter van de Lacoste Concept aantonen, iets dat wordt versterkt door de mogelijkheid om de voorruit bijna volledig vlak te leggen; in die configuratie verdwijnt de ruit vrijwel uit oog en ligt in lijn met de motorkap. Het T-dak heeft overigens ook een praktische functie. Passagiers vinden hier houvast bij het instappen en het biedt bovendien beschutting. Mocht het echt nodig zijn dan kan over de hele lengte van de auto een opblaasbaar dak worden geplaatst dat is uitgevoerd in het geel zodat het ook 'zonnig' blijft als de weergoden niet zo vrolijk zijn gestemd. Een strook onder de voorruit doet dienst als instrumentenpaneel waarbij de weergave middels pictogrammen bestaande uit enorme pixels de bestuurder informatie verschaft.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

In deze auto’s rijden de bekendste dj’s ter wereld

Autonieuws

CDA: 'Gebruik Rijkswaterstaat-camera's om verkeershufters te pakken'

Autonieuws

Deze autoband kan zichzelf oppompen

Autonieuws
Ontdek meer