Nieuws: Dacia Dokker – Twee Dacia’s in de pijplijn

De lak van de Lodgy is nog niet droog of Dacia zal binnenkort alweer het onderwerp van autonieuws zijn. Naar verluidt presenteren ze namelijk op de Autosalon van Parijs de nieuwe Logan Sedan en een eigen variant op de Renault Kangoo.

Dacia doet het bovenverwachting goed en als de aanwas van dergelijke modellen zo doorgaat krijgt 'volumemerk' zowaar een tweede betekenis bij dit Roemeense merk. Vanuit diverse hoeken hebben wij vernomen dat Dacia opnieuw met een model komt waar ruimte en praktische bruikbaarheid centraal staat. De nieuwe Dacia, waarschijnlijk Dokker genaamd, zou net als de Mercedes Vitan afgeleid zijn van de Renault Kangoo. Het is nog niet duidelijk in welke varianten (personen- en/of bedrijfswagen) de Dokker mogelijk geleverd gaat worden, maar van kannibalisatie heeft Dacia kennelijk nog nooit gehoord. Het merk heeft met de Lodgy immers al een familiebus in huis die indien dit gewenst is vrij eenvoudig is om te bouwen tot bedrijfsbus.

Logan Sedan Ook in de pijplijn en op de eind september gehouden autoshow in Parijs is de opvolger van de Logan Sedan. Laurens van den Acker is hoofdverantwoordelijk voor de lijnvoering van het nieuwe model en de eerste Dacia naar zijn hand zijn. Een half jaar na het showdebuut staat de marktintroductie gepland, maar het is nog maar de vraag of Renault Nederland de nieuwe Logan gaat voeren. De huidige Dacia Logan heeft al enige tijd onze markt verlaten, niet in de eerste plaats vanwege de kleine vraag naar sedans in Nederland.

Lodgy Deze week gaan we overigens in Marokko rijden met de nieuwe Dacia Lodgy. Weten hoe dat bevallen is, houd dan deze website in de gaten voor de binnenkort te verschijnen rijimpressie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Volkswagen komt met superzuinige versnellingsbak

Ontdek meer