Nieuws: Dacia Duster – Opgeruigde Dacia Duster heet DCross

Dacia, daar vermarkt onder de naam Renault, is een grote speler op de Braziliaanse automarkt. Op de lokale Sao Paulo Motor Show kon het dan ook niet maken zich niet te laten zien. Met een opgeruigde Duster, DCross genaamd, pakken ze uit.

4x4-modellen zijn populair in Zuid-Amerika, niet in de laatste plaats vanwege de minder begaanbare wegen aldaar. Veelal valt de keuze op een SUV's of pick-up, maar in de lift zitten (compacte) crossovers. En zodoende rijzen dergelijke modellen van fabrikanten die actief zijn in dit deel van de wereld als paddenstoelen uit de grond. Renault/Dacia hield het bij hun bestaande Duster, maar ruigden hem op tot DCross om het stoere karakter van de auto te benadrukken.

Gifkikker Voorzien van ferme bodemplaatbeschermers rondom en robuust schoeisel doet hij meteen denken dat de DCross Concept verder gaat dan waar de Duster moet stoppen. Ook de gifgroene lak in combinatie met een matzwarte carrosserie achter helpt bij een agressieve uitstraling. Opvallen doet ook de ietwat futuristisch ogende imperial bovenop het dak. Deze past helemaal in het plaatje van een conceptcar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer