Nieuws: Dromen van een nieuwe BMW Z4 Coupé – Dromen van een nieuwe BMW Z4 Coupé

'Als je maar lang genoeg zeurt, dan verandert die nee vanzelf in een ja' luidt de uitdrukking. En daar doen wij maar wat graag aan mee met het oog op een terugkeer van de BMW Z4 Coupé. Of, zoals sommigen hem noemen sinds de nauwe verwantschap met de Toyota Supra: de BMW Zupra.

'Vergeet een nieuwe Z4 Coupé!' Dat rept BMW nu al een tijdje na de zoveelste smeekbede rond een eventuele terugkeer. Zelfs voor een nieuwe M-versie van de Z4 zijn geen plannen. Onbegrijpelijk vinden fans van het betere stuurwerk. BMW heeft op zijn beurt nu des te meer argumenten voorhanden om duidelijk te maken dat het echt over en uit is voor een gesloten Z4. Zijn naam? Toyota Supra. 'Ook leuk, maar dat is toch anders!' luidt het verweer daarop. En dus gaat men vrolijk verder met zeuren om een nieuwe Z4 Coupé. Photoshopper Kleber Silva is zelfs zo aardig geweest alvast wat voorwerk te verrichten…

Dromen heeft nog nooit iemand kwaad gedaan Voor wie de afgelopen tijd in een grot heeft geleefd: de nieuwe BMW Z4 Roadster en Toyota Supra zijn parallel aan elkaar ontwikkeld. En daarbij hebben de Duitsers en Japanners afgesproken dat de Z4 altijd een open sportauto is en de Supra steevast een vast dak bezit. Niet dat je deze clausule ooit hardop uit monde van een van de twee merken zal horen – zelfs bij de officiële presentatie van de nieuwe Supra in Detroit werd met geen woord gerept over de samenwerking met BMW – maar toch; je behoeft ook geen raketgeleerde te zijn dat een Z4 Coupé zich nogal in de verboden wateren van de Supra begeeft en een eventuele Supra Cabrio in die van de BMW Z4 Roadster.

Daar tegenover staat dat dromen van iets schijnbaar onmogelijks heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. En wie weet heeft BMW er op een gegeven moment wel schoon genoeg van (of Toyota) dat die nee toch nog een ja verandert. Al was het alleen maar om van het gezeur af te zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer