Nieuws: Elektrische RapidE: Aston Martin – Elektrische RapidE: ook Aston Martin duurzaam

Ook Aston Martin hanteert een nul-emissiestrategie. Minder dan twee jaar na het onthullen van het conceptmodel, bevestigt Aston Martin dat de all-electric RapidE in 2019 in productie gaat.

Het eerste elektrische voertuig van het merk wordt in een oplage van 155 exemplaren gebouwd. De productie van de RapidE verloopt in nauwe samenwerking met Williams Advanced Engineering, het bedrijf dat heeft gewerkt aan het oorspronkelijke RapidE Concept. Het wordt een vierdeurs model met in de genen de dynamiek van de Rapid S en gebaseerd op de Rapide AMR.

Prestaties Geen concessies als het gaat over prestaties uiteraard. Een elektromotor vervangt de zes liter V12. Meer wil Aston Martin bij monde van President en CEO dr. Andy Palmer nog niet kwijt. Wel dat de prestaties van de elektromotor die van andere Aston Martins overstijgen.

'Superieur' Zelfs 'superieur' wordt door de president gebruikt. "We werken binnen het concern aan een aparte nul-emissielijn. De verbrandingsmotor zit al meer dan een eeuw in het hart van Aston Martin en dat al de komende jaren zo blijven."

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws
Ontdek meer