Nieuws: Ferrari F60America – Ferrari viert feest met F60America

In 1954 maakte Ferrari de stap om hun paradepaardjes te verkopen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Oftewel, precies 60 jaar geleden en dat moeten natuurlijk gevierd worden. Maak kennis met de F60America. Gelimiteerd uiteraard.

De Ferrari F60America laat al uit zijn naam opmaken dat hij exclusief voor de Amerikaanse markt is. maar zelfs daar zal 'ie uiterst zeldzaam zijn met maar 10 te bouwen exemplaren. Sterker, als Amerikaan hollen naar de Ferrari-dealer heeft geen enkele zin. De gehele oplage is namelijk al uitverkocht. Voor de uitgesloten liefhebbers blijft het dus bij plaatjes kijken. Mocht je toch eens het geluk hebben de F60America tegen te komen, dan is de auto onmiddellijk te herkennen aan de opengewerkte rolbeugels, die uit koolstofvezel zijn opgetrokken. Maar zelfs al rijdt de eigenaar met het dak dicht dan valt de F60America er meteen uit te pikken.

Wind door je haren Het afneembare dak van de F60America bestaat uit een lichtgewicht stoffen dak die snelheden tot en met 120 km/h aankan. Grote kans dus dat je de F60America open zult spotten als hij al een keer voorbij raast. Dit is maar goed ook, want daarmee is de kans groot dat er een blik van het interieur op te vangen is. Want dat is eveneens een aparte verschijning. Zo is de ganse linkerzijde van het interieur overwegend rood van kleur, terwijl de rechterzijde gehuld is in het zwart. Lekker eigenwijs dus. Ferrari laat helaas weinig los over een mogelijk aangepast motorblok. Dat de F12berlinetta als basis heeft gediend, staat buiten kijf. Minstens 740 pk uit een V12 is zodoende een garantie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer