Nieuws: Ferrari F70 Monocoque – Ferrari toont F70-monocoque in Parijs

Ferrari staat te trappelen om hun Enzo-opvolger aan de wereld te tonen. De eerste officiële levenstekenen tonen de Italianen alvast in Parijs. Middels het onthullen van zijn monocoque.

Ferrari werkt al een behoorlijke tijd aan hun toekomstige vlaggenschip, vooralsnog beter bekend als F70. Er wordt reeds met prototypes uitgebreid getest in de omgeving van Maranello en Ferrari wil niets aan het toeval overlaten als het op deze Enzo-opvolger aankomt. Dit moet immers de ultieme blijk van vakmanschap, passie, techniek en rauwe snelheid worden. En natuurlijk een waardige McLaren P1-killer of, zoals je wilt, een Porsche 918-verslinder. De Pagani Huayra behoort tevens tot het jachtgebied van de Ferrari F70.

Monocoque We zullen nog even moeten wachten tot dit nieuwe raspaard klaar is om aan de wereld getoond te worden, maar Ferrari wil wel graag een tipje van de sluier oplichten. Zo zien we na de al getoonde hybride-aandrijflijn van de F70 in Peking in Parijs een flinke hoeveelheid carbon opduiken. Te midden van het complete Ferrari-gamma staat namelijk het kale passagierscompartiment van de F70 uitgestald. Ferrari vertelt erbij dat voor de bouwstof van de monocoque eerst is gekeken naar het bekende koolstofvezel dat momenteel in de meeste supersporters is terug te vinden. Dit was volgens de ingenieurs bij het merk echter niet sterk genoeg en daarom werd er naar alternatieven gezocht. Deze werd gevonden in T800-carbon dat vervolgens werd versterkt met Kevlar. Scuderia Ferrari, het Formule 1-team van Ferrari, hielp de fabriekstechneuten bij de totstandkoming. Het resultaat is een monocoque die 20 procent lichter en 22 procent stijver is dan dat van zijn directe voorloper, de Ferrari Enzo. Samen met een vermogen dat de 740 pk van de F12berlinetta gaat overtreffen moet dit de ultieme Ferrari gaan worden, een ongekende race-machine voor de openbare weg.

De nieuwe Ferrari wordt waarschijnlijk onthuld tijdens de Autosalon van Genève die in maart 2013 plaats zal vinden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer