Nieuws: Ferrari Sergio – De Ferrari Sergio is klaar!

Onze mond viel open van wat wij zagen op de Autosalon van Genève vorig jaar. Voor onze neus prijkte een prachtige creatie van Pininfarina. Lijnen zo vloeiend dat we ons enthousiasme moesten temmen. Wij weten hierdoor ongeveer hoe de eigenaar van de eerste Ferrari Sergio zich op dit moment voelt.

Het allereerste exemplaar van de maximaal zes te bouwen Ferrari Sergio's is namelijk zonet in ontvangst genomen door zijn eigenaar. Deze Sergio mag de Verenigde Arabische Emiraten als thuis beschouwen. Het betreft echter tegen de verwachting in dat geen rijke oliesjeik van vlees en bloed de gelukkige is, maar de SBH Royal Auto Gallery. Dit is een museum met 's werelds mooiste paradepaardjes dat is gevestigd op het Abu Dhabi Yas Marina Circuit, waar niet geheel toevallig nu de Finali Mondiali Ferrari plaatsvindt. Nabij is ook het attractiepark Ferrari World gevestigd. Geen ongeschikte plek om een exclusieve Ferrari af te leveren.

Stilstaande schatkist De exclusieve Ferrari is getekend door Pininfarina en draagt de naam van de oprichter van het bedrijf. Het model is ook een hommage aan de samenwerking tussen de twee Italiaanse bedrijven, die al 60 jaar bestaat. Onderhuids leent de Sergio veel onderdelen van de Ferrari 458 Spider, waardoor de techniek een hoogwaardig kunstwerk is. Samen met de 4.5 liter V8, die 605 pk afvuurt op de wielen, is de sprint naar 100 km/h in 3 seconden geklaard. Geweldige prestaties die thuishoren op een circuit, maar wij zijn bang dat geen van de zes exemplaren hierop veel te zien zal zijn. De combinatie van de exorbitante stukprijs (maar liefst 3 miljoen euro) en een zeer beperkte oplage wordt veelal gezien als een rendabele investering zolang de kilometerteller niet al te veel in toeren wordt gejaagd. Maar wellicht zorgt de reguliere rustplaats van dit exemplaar voor enige hoop op actie waar je je aan kan vergapen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer