Nieuws: Ferrari SP12 EC – Ferrari SP12 EC officieel gepresenteerd

Na talloze onofficiële berichten heeft Ferrari eindelijk deugdelijke informatie van hun nieuwe one-off naar buiten gebracht. Gecreëerd door Ferrari´s Special Projects afdeling is deze SP12 EC geheel naar smaak van de beroemde muzikant Eric Clapton tot leven gewekt.

Als gitarist, zanger en producer heeft Eric Clapton al een indrukwekkende muziek carrière achter de rug. De 67-jarige Britse zanger heeft zijn ups en downs gekend, maar altijd al een voorliefde voor Ferrari gehad. In het bijzonder voor de 512 BB. Maar liefst drie exemplaren van de eind jaren ´70 gepresenteerde Ferrari heeft Clapton in zijn bezit (gehad). Om zijn passie voor de 512 BB te onderstrepen gaf Clapton Ferrari de opdracht om de auto nieuw leven in te blazen.

Designers Gebaseerd op de 458 Italia hebben de designers van Ferrari´s eigen Style Centre samen met de tekenmeesters van Pininfarina aan het project gewerkt. Het resultaat is zonder twijfel een moderne interpretatie van de 512 BB, maar dan met de moderne techniek en hedendaagse prestatieniveaus. Zonder twijfel een droom van iedere (Ferrari)liefhebber.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Alfa Romeo Giulia Sportwagon was klaar, maar werd afgeschoten'

Autonieuws

Audi R8 zonder vierwielaandrijving is eigenlijk leuker

Autonieuws

Europese Tesla-fabriek komt in omgeving Berlijn te staan

Autonieuws
Ontdek meer