Nieuws: Fiat 500 Coupé Zagato – Fiat verrast met 500 Zagato

Fiat en Zagato hebben opnieuw hun krachten gebundeld. Op de Autosalon van Genève pronkt op de Fiat-stand deze 500 Coupé Zagato en daarmee lijkt een inmiddels al lang geleden opgestarte samenwerking weer nieuw leven te worden ingeblazen.

Het fameuze designhuis Zagato heeft ons de afgelopen jaren al vele spannende designs laten zien. Onder meer voor Bentley, Spyker en Aston Martin wist Zagato unieke ontwerpen neer te zetten. Ze hadden allemaal duidelijk de handtekening van Zagato meegekregen. Een ´double bubble´ dak, de scherpe vouwen in de achterste zijruiten en een aantal excentriek vormgegeven details. Er is echter één groot verschil met Zagato´s laatste creatie: het waren namelijk stuk voor stuk supercars van enkele tonnen per stuk. De creatie die Zagato nu heeft ontworpen is gebaseerd op de Fiat 500. Lekker gewoontjes.

Lijnenspel Nou ja, gewoontjes... de 500 Coupé Zagato mag wat ons betreft zo de showrooms in. Hij is nog dikker dan een Abarth 500 notabene. Het grootste verschil ten opzichte van de standaard 500 is uiteraard de sterk aflopende daklijn en het nieuwe bumperwerk. Daarmee heeft Zagato het lijnenspel van de 500 grotendeels in takt gehouden en dat is weer heel wat anders dan men in de jaren ´50 deed. Ook toen al was er een sterke band tussen Fiat en Zagato. De carrosseriebouwer bouwde destijds op het chassis van de 500 een spannende coupé.

TwinAir Terug naar deze 500 Coupé Zagato. Want het design mag dan lekker spectaculair en sportief zijn, onder de kap gaat het er maar heel gewoontjes aan toe. De 105 pk sterke TwinAir-motor is natuurlijk een hoogstaand stukje techniek, maar in deze creatie hadden wij toch liever een Abarth-motor zien liggen.

Pop Yellow Kruipen we in de 500 Coupé Zagato dan zien we speciale stoelen met een combinatie van geel en zwart leer. Het sportieve stuurwiel is eveneens afgewerkt met geel stiksel en het dashboard is afgewerkt met de op de carrosserie toegepaste kleur ´Pop Yellow´. De hemelbekleding is, typisch voor coupé's, gemaakt van donkere, high-tech stof dat is verfraaid door een transparante draad van textiel voor een fraaie glans.

Duimen! Of Fiat plannen heeft met de 500 Coupé Zagato is volkomen onbekend. Het enige dat men laat weten is letterlijk het volgende: "Dit prototype is volledig in lijn met Fiat´s geschiedenis en visie: onderscheidende auto's maken door een originele styling en met voor iedereen bereikbare geavanceerde en intelligente technologieoplossingen die het leven aan boord vereenvoudigen en aangenaam maken. Een voorbeeld?". Wie zal het zeggen!

Bekijk ons aanbod Fiat 500 (oud & nieuw)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer