Nieuws: Fiat 500C I Defend Gala 2015 – Unieke Fiat 500C voor het goede doel

Fiat zet de onlangs gepresenteerde 500 extra in het zonnetje en steunt hiermee tegelijk het goede doel. De hoogste bieder tijdens de veiling op het 'I Defend Gala 2015' gaat met deze bijzonder opgedirkte one-off 500C naar huis. Het is tevens de allereerst van de band gerolde, gefacelifte 500.

Het op 16 juli gehouden 'I Defend Gala' in Monte Carlo is een liefdadigheidsevenement om – namens de stichting Robert F. Kennedy Human Rights Europe – aandacht te vragen voor uiteenlopende humane kwesties. En in dat straatje past de lieflijke 500 natuurlijk precies, vandaar Fiat's idee om een unieke 500C speciaal op te tuigen om voor een zo hoog mogelijk weggeef-bedrag geveild te worden.

Liefde voor leder De unieke Fiat 500C is grotendeels het werk van kunstenaar Stefano Conticelli. Hij kwam op het idee om het zomerse Italiaantje aan de buitenkant te bekleden met karamel-kleurige, kalfslederen plakkaten. Dit om de belangrijkste exterieurdetails van de 500 te benadrukken. Om voor een mooi contrast te zorgen is er gekozen voor een dieprood cabriodak en niet te missen is ook het aandoenlijke picknickmandje achterop, een verwijzing naar het origineel natuurlijk. Minder opvallend en juist uiterst subtiel zijn zoal de spiegelkappen van mahoniehout. Hiermee knipoogt de exclusieve 500C naar de beroemde Riva-jachten, tezamen met hemelsblauwe profiellijnen rondom het leder. Interieurfoto's ontbreken, maar Conticelli heeft ook daar wel degelijk werk van gemaakt. Wie biedt?!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer