Nieuws: Fiat 500S – Sportieve Fiat 500S ontvangt prijskaartje

Eind vorig jaar kondigde Fiat de sportieve 500S al aan, maar vanaf heden weten we ook z´n prijs. De compacte Italiaan is er vanaf € 16.095,-.

Natuurlijk is de dynamische 500S qua funfactor geen concurrent van de veel extremere Abarth 500, maar dankzij diverse wijzigingen aan in- en exterieur komt de 500S wel een stuk dichterbij dan een reguliere variant. En dat voor een fractie van de prijs. De 135 pk sterke Abarth kost namelijk minimaal € 24.495,- en dat is ruim acht mille meer dan de prijs van de 500S met 85 pk sterke TwinAir-krachtbron. Maar daar stopt het voordeel nog niet, want de TwinAir stoot namelijk slechts 90 gram CO2 per kilometer uit en valt daarmee in de 14%-bijtellingcategorie. Particulieren profiteren van de BPM- en MRB-vrijstelling. Overigens is de S-uitvoering tevens als cabrio en met de 95 pk sterke 1.3 MultiJet-diesel te verkrijgen.

Direct te bestellen Zoals gezegd verschilt de 500S van de reguliere Fiat 500 dankzij z'n sportbumpers, achterspoiler en 16-inch donkergetinte lichtmetalen wielen, maar ook in het interieur zien we enkele verschillen. Zo monteert Fiat speciaal beklede sportstoelen met rode stiksels, een sportstuur, chroomkleurige instaplijsten met 500-logo, passagiersstoel met geheugenfunctie, handbediende airconditioning, Blue & Me communicatiesysteem met Bluetooth, USB en AUX aansluiting. De sportieve uitvoering van de 500 is vanaf heden te bestellen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer