Nieuws: Fiat 500XL – Fiat 500XL onthult zichzelf

Officieel wisten we nog niet dat de Fiat 500XL zou komen, maar een foto van het Franse Worldscoop.forumpro.fr verschaft duidelijkheid. Hierop is de verlengde 500L al bijna in volle ornaat te aanschouwen.

Naast de Fiat 500, 500L, 500L Trekking en de concept 500X proberen de Italianen het onderste uit de kan te halen als het gaat om de merknaam '500'. Misschien wel iets te veel, want deze nieuwe 500XL heeft in de basis misschien nog wel iets weg van het kleine guitige stadsautootje, maar staat ver weg van de compacte 500 die men vroeger zo in de achtertuin parkeerde.

Zeven personen Officieel is er nog niets bekend gemaakt over een eventuele 500XL, behalve dan dat er een 500L met zeven zitplaatsen zou komen. En als hier de zevenzitter uit Italië voor de lens staat, heeft Fiat zich er redelijk gemakkelijk vanaf gemaakt. Net als wat Renault deed bij de (Grand) Scénic en de (Grand) Modus heeft ook Fiat gekozen voor een langere overhang achter de achterwielen, om zo meer ruimte te creëren.

Dit jaar al? Het zou zo maar zo kunnen zijn dat de 500XL dit jaar al op de markt komt, al dan niet onder een andere naam. Lang duren zal het in ieder geval niet want het prototype op de foto´s lijkt wel heel productierijp. Desondanks is er motorisch gezien vooralsnog niets bekend, maar wij zouden niet gek opkijken van een gamma met de bekende 0.9 TwinAir Turbo met 105 pk, de 1.3 MultiJet diesel en de 1.4 MultiAir Turbo die al bij de 500L Trekking geleverd kunnen worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer