Nieuws: Ford F-100 Snakebit – Ford F-100 Snakebit onthuld op SEMA

Aan KISS-frontman Gene Simmons en zijn vrouw Shannon Tweed de eer om tijdens de SEMA show deze Ford F-100 Snakebit te onthullen, een echte hotrod pick-up uit 1956.

Ondanks het feit dat de Snakebit zijn klassieke uitstraling behoudt is er weinig origineel gebleven aan de F-100. Zo is de wielbasis met zo'n 12 centimeter uitgetrokken en is zijn body behoorlijk uitgeklopt. Ook het front heeft een markante look gekregen, door het ontwerp te baseren op dat van een Shelby Mustang.

Krachtige pick-up "This is what i call hot!", zei Simmons tijdens de onthulling van de Snakebit. Daar geven we hem geen ongelijk in. Hotrods staan veelal te boek als pk-monsters en dat is bij deze F-100 niet anders. Zijn aandrijving heeft 'ie te danken aan een 5.4 liter V8, gesupercharged door de Ford Racing-divisie. Het blok levert maar liefst 550 pk op de 20 inch achterwielen en schakelen doe je met een handmatige zesversnellingsbak. Om de muziek uit de achtcilinder van een mooie akoestiek te voorzien doet een forse sportuilaat dienst als speaker.

Handgemaakt In het binnenste van de Snakebit is het vooral tweekleurig leder wat de boventoon voert. De zitbank is van het natuurlijke materiaal vervaardigt en ook de deurpanelen en het dashboard zijn volledig in leer omtrokken. Het gehele interieur is met de hand geconstrueerd. Dat dit wat mag kosten staat buiten kijf, maar een vaststaande prijs heeft de F-100 niet. Volgend jaar gaat de Ford onder de hamer waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan een kinderziekenhuis in de geboortestad van Shannon Tweed.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer