Nieuws: Ford Fiesta Econetic – Wegenbelastingvrij: Fiesta Econetic

Ford opent vol de aanval op de BlueMotion´s, Ecomotive´s en Greenline´s van het VAG-concern. De vandaag aangekondigde Focus Econetic moet het de Golf lastig gaan maken terwijl deze Fiesta Econetic de Polo van zijn troon moet stoten.

Ford presenteerde begin 2009 de Fiesta Econetic. Het model viel met zijn CO2-uitstoot van 98 g/km helaas net buiten de belastingvrije zone. Maar Ford heeft niet stilgezeten. Exacte specificaties geeft men weliswaar nog niet op, maar men belooft dat de op de AutoRAI te presenteren Fiesta is vrijgesteld van wegenbelasting, BPM en in de categorie voor 14% bijtelling valt.

Viercilinder De 95 pk sterke 1.6 TDCi-motor is, in tegenstelling tot de mateloos populaire concurrentie, gewoon een viercilinder. Inderdaad, net zoals de Fiat Punto Evo 1.3 Multijet (eveneens belastingvrij). Ford levert het model als 3- en 5-deurs hatchback en zou weleens een gigantisch succes kunnen worden. Nu ben je al snel aangewezen op een hybride of één van de VAG-merken met hun driecilinders. Ford lanceert met de Fiesta Econetic een wel heel interessant alternatief.

Meer Econetic-nieuws in Amsterdam Naast de vernieuwde Fiesta Econetic en de vandaag als wereldprimeur aangekondigde Focus Econetic (14% bijtelling) zal de Ford-stand ook worden gevuld met Ford C-MAX 1.6 TDCi Auto-Start-Stop met 20% bijtelling en de Ford Mondeo ECOnetic 1.6 TDCi met 20% bijtelling.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer