Nieuws: Ford Focus Active Wagon – Ford presenteert Focus Active Wagon

Alsof er nog niet genoeg keuze was, voegt Ford nog een smaak toe aan het leveringspalet van de nieuwe Focus. De Active Wagon kruist de visueel avontuurlijke Focus Active met het praktische gemak van de ruime stationvariant.

De nieuwe Focus Active Wagon is in principe de opvolger van de Focus X Road uit 2009 en de stationuitvoering van de vijfdeurs Active (Hatchback) die reeds enkele maanden te koop is. Wat dat betreft dan ook geen echt nieuws onder de zon. Bij de Active Wagon hanteert Ford dezelfde aanpak: aangezette, kunststof bumpers rondom, potige wielen en een grotere bodemvrijheid geven de Focus Wagon een stoerder en pretentieus voorkomen. Maar of 'ie daadwerkelijk verder komt in lastig begaanbaar terrein?

Extra rijmodi Helemaal alleen staat het opgeruigde uiterlijk er dan weer niet voor in deze. Ford geeft de Focus Active Wagon namelijk wel degelijk enkele hulpmiddelen mee om verder te komen buiten de keurig aangeveegde paden. Een aangepaste achterwielophanging bijvoorbeeld, en ook extra rijmodi. Zo komen 'Slippery' en 'Trail' de reguliere rijmodi Normal, Sport en Eco vergezellen. In die eerste zet de Active Wagon zich schrap voor gladde ondergronden, in de tweede moet 'ie los zand beter de baas zijn.Wanneer de nieuwe Ford Fucus Active Wagon leverbaarbaar is en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer