Nieuws: Ford Focus RS – Nieuwe Ford Focus RS is een zekerheid

Het is altijd fijn om bevestiging te krijgen, ook al twijfelde niemand er aan dat Ford de autominnende harten wederom op hol zal brengen met een nieuwe Focus RS. En het wordt nog mooier.

Want naast het officieel aankondigen van die verwachtingsvolle hot hatch wordt tevens melding gemaakt dat het daar niet bij blijft. Ford vraagt een engelengeduld van ons, maar dat er een nieuwe Focus RS zou verschijnen is al enige tijd zeker, hetzij officieus. Tot nu. Helaas houdt Ford het hierbij en geeft het geen details vrij. De toepassing van een 2.3 liter Ecboost-viercilinder met om en nabij de 310 pk blijft zodoende nog een sterk vermoeden. De nieuwe Mustang heeft ‘m al en het moet wel heel raar lopen wil de Focus RS deze niet krijgen toebedeeld. De 2.0 liter Ecoboost zou immers wel een hele stap terug zijn na de fabuleuze 2.5 liter vijfcilinder.

Ruim 12 snelle Fords in aantocht Alsof we al niet enthousiast genoeg zijn geraakt na de bovenstaande kogel door de kerk, maakt Ford ook nog bekend dat het een nieuw team heeft samengesteld dat zich gaat toeleggen op het ontwikkelen en leveren van complete prestatiegerichte producten en sportieve onderdelen en accessoires voor diverse Ford-modellen. Ford Performance Team (FPT) is de naam van deze divisie en opereert naast het al bestaande Team RS in Europa en het Special Vehicle Team (SVT) in Noord Amerika. Nog voor het jaar 2020 aanbreekt zal FPT zeker 12 nieuwe ‘performance’-modellen hebben ontwikkeld en geïntroduceerd, naar eigen zeggen elk ontworpen om veeleisende klanten een unieke rijervaring te bieden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Komt deze elektrische Renault van 10.000 euro ook naar Nederland?

Autonieuws

Prinsjesdag: Dit zijn de auto’s van het Koninklijk Huis

Autonieuws

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws
Ontdek meer