Nieuws: Ford Focus ST – Fifteen52 Focus TrackSTer overtreft alles

De Ford Focus ST is nog jong, toch hebben diverse tuners hem al onder handen genomen. En er gaan vast nog vele volgen. Maar wat er ook nog gaat komen, er zal waarschijnlijk geen Focus ST meer verschijnen die zo bruut is als deze TrackSTer van het Amerikaanse Fifteen52.

De Ford Focus TrackSTer is de overtreffende trap van wat we tot dusver hebben gezien aan getunende Focus ST-creaties. Naast radicaal van buiten, is de TrackSTer minstens zo extreem onder al dat uitgeklopte dan wel toegevoegde plaatwerk. Levert de Focus ST af-fabriek al een potige 250 pk, de TrackSTer schopt het tot - hou je vast - het dubbele! Monsterlijk.

Arme bandjes Ford Racing en partner Mountune hebben de 2.0 liter Ecoboost-motor werkelijk tot het uiterste uitgeknepen. Alle respect voor het verkrijgen van die 500 pk, maar je kunt je afvragen hoeveel zin zoveel vermogen heeft als al dat geweld nog steeds enkel op de voorwielen wordt losgelaten. Ja, je leest het goed: de TrackSTer is een voorwielaandrijver. Die arme bandjes! Fifteen52 heeft nog wel een gelimiteerd slip-differentieel van Quaife tussen de voorwielen gemonteerd en ook de Centerforce-versnellingsbak is berekend om het gigantische vermogen, maar dan nog. De TrackSTer moet niet te temmen zijn. Tenzij je Ken Block heet…

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer