Nieuws: Ford Focus X Road – Ford presenteert stoere Focus X Road

In lijn met Volkswagen’s Cross-modellen presenteert Ford de Focus X Road. De auto is gebaseerd op de Wagon Titanium en wordt opgesierd door een stoere bodykit en zwarte opzetstukken op de zijschermen. De prijs begint bij € 25.175,-.

De Focus X Road is een rechtstreekse afgeleide van de Focus Wagon (Titanium). Slechts optisch worden de verschillen gemaakt. Zijn robuustere karakter dankt de Focus aan de speciale voor- en achterbumpers, de zwarte spatbordverbreders, de opzetstukken op de portieren, de zwarte dakrails en de daarmee contrasterende Moondust zilver metallic lak. De 17 inch lichtmetalen wielen ronden het geheel af. Vierwielaandrijving zou je misschien verwachten, maar deze Focus is gewoon een voorwielaandrijver. Ford borduurt hiermee feitelijk voort op het concept van de Cross-modellen van Volkswagen en de Scout-uitvoeringen van Skoda.

Rijke uitrusting Motorisch is de X Road enkel leverbaar met de 125 pk sterke 1.8 liter Flexifuel-motor. Deze krachtbron loopt zowel op benzine als op bio-ethanol. De uitrusting bestaat uit zaken als gescheiden climate control, elektrische ramen rondom, voorruitverwarming, regen- en lichtsensor, automatische dimmende binnenspeigel, sportstoelen, cruise control en een audiosysteem met CD-speler. Tegen een meerprijs van slechts € 500,- is de Focus X Road te voorzien van het Business Pack, dat bestaat uit een navigatiesysteem met 5-inch kleurendisplay, USB-aansluiting, Bluetooth telefoonverbinding voor hands-free telefoneren en Voice-control bediening van de telefoon, het navigatiesysteem, de klimaatregeling en het audiosysteem.

300 stuks De Focus X Road is in eerste instantie enkel bedoelt voor de Nederlandse markt. Alle eer voor het concept gaat dan ook uit naar Ford Nederland die de X Road op de markt heeft gebracht. De prijs is vastgesteld op € 25.175,- en Ford laat in eerste instantie slechts 300 stuks produceren. Mocht de interesse groot zijn dan sluit Ford niet uit dat er meer leverbaar zullen worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer