Nieuws: Ford Galaxy – Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy

Over minder dan een maand staat de nieuwe Galaxy bij de dealers en dat is voor Ford de reden geweest om de prijskaartjes aan de grote klok te hangen.

Instappen en wegrijden in de nieuwe Ford Galaxy is voor een stuk voordeliger geworden. Per september beginnen de prijzen bij € 42.435,- en dat is een kleine drieduizend euro lager dan voorheen. De instapper is een benzine en beschikt over een 1.5 liter Ecoboost-turbomotor met 160 pk. Wil je de sterkste benzinemotor, dan maak je ineens een forse sprong naar 240 pk. Het gaat hier om de 2.0 liter Ecoboost, goed voor een starttarief van € 52.245,-. De Powershift-automaat is altijd bij die prijs inbegrepen.

Dieselen Dieselen kan in eerste instantie met twee versies, beide een tweeliter TDCi. De lichtste levert 150 pk en staat in de boeken vanaf € 47.745,- en de sterkste, die 180 pk kan ontwikkelen, wisselt van eigenaar voor € 61.545,-. Vierwielaandrijving is op de topdiesel standaard, evenals de net al even genoemde Powershift-transmissie.

Twee uitrustingniveaus Om het simpel te houden komt de nieuwe Galaxy slechts in twee uitvoeringen. De Trend-uitvoering is onder meer voorzien van airconditionig, mistlampen en een met leder bekleed stuurwiel. De meest luxe versie, traditioneel Titanium geheten, voegt daar onder andere 17 inch lichtmetaal, Auto High Beam-verlichting, een licht- en regensensor, rijbaanhulp, verkeersbordenherkenning en Ford Sync aan toe.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer