Nieuws: Ford GT – Ford GT wordt 2 jaar langer gebouwd

Goed nieuws voor de mensen die heel graag een nieuwe Ford GT willen, maar op de wachtlijst staan. Ford heeft laten weten dat de productie van haar gewilde supercar met twee jaar is verlengd.

500 GT's zouden er aanvankelijk worden gebouwd, verdeeld over de komende twee jaar. Inmiddels heeft Ford de klanten van het eerste uur op de hoogte gebracht met de status van hun aanmelding. Het resultaat daarvan komt neer op vijfhonderden euforisch gestemden, duizenden zeer teleurgestelden (omdat ze definitief niet door de ultrastrenge selectieprocedure zijn gekomen), maar ook tientallen hoopgevenden. En voor die laatste groep komt het nieuws dat de productie van de Ford GT met twee jaar is verlengd als een zegen. Zij maken nu alsnog kans op een exemplaar. Het enige wat deze klanten hiervoor moeten doen is hun aanvraag aanpassenzodra de volgende inschrijvingsperiode opnieuw van start gaat, begin 2018.

Meerdere vliegen in één klap De opgegeven reden achter het verlengen van de productie is dat er nu twee jaar langer met de nieuwe GT geracet kan worden in het World Endurance Championship (WEC) – dat Ford nu al geen windeieren heeft gelegd. Een andere, stille reden is natuurlijk de nog harder rinkelende kassa's. Bovendien werft Ford hiermee tegelijkertijd nog wat merkambassadeurs. Meerdere vliegen in één klap dus en iedereen blij.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen Overigens is het zo dat enkel productiejaar drie is bedoeld voor klanten die al op de wachtlijst stonden. Productiejaar vier is van het principe 'nieuwe ronde, nieuwe kansen'. Oftewel, enkel voor mensen die de eerste inschrijvingsperiode hebben gemist en alsnog graag een GT willen bemachtigen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer