Nieuws: Ford Ka Concept – Ford Ka Concept laat zich zien

Deze Ford Ka Concept is in Brazilië al officieel onthuld. En hoewel hij in eerste instantie alleen voor de Zuid-Amerikaanse markt bedoeld is, is een oversteek naar Europa niet ondenkbaar. .

De lancering van de Ka Concept roept opnieuw wat vraagtekens bij ons op. Hij oogt vooral als een rationele auto die veel ´value for money' biedt en waarbij een spannend design niet tot de belangrijkste aandachtspunten behoorde. Hij is volgens een woordvoerder van Ford dan ook primair ontwikkeld voor opkomende markten met Brazilië als speerpunt. Daar reed immers al jaren een auto rond onder de naam Ka, maar dan met een heel ander design en techniek als we die in Europa kennen.

Start Concept? Navraag leert ons dat het nog de vraag is of deze nieuwe Ka ook in Nederland op de markt zal komen. Dat ligt aan het motorengamma en de bijbehorende CO2-uitstoot. Ondanks dat Ford er zelf nog geen uitspraken over wil doen gokken wij meer op een productiemodel van de Start Concept als opvolger van de bij ons bekende Ka. Met een gelikt design en moderne motoren zal die naar onze verwachting wel een vuist kunnen maken naar de succesvolle A-segmenters als het Volkswagen-trio, de Franse kleintjes en de Aziaten. Maar daar is op dit moment nog geen concreet nieuws over. We kunnen het enkel afwachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer