Nieuws: Ford Mondeo Vignale Concept – Stapje hogerop: Ford Mondeo Vignale

Hoewel wij nog steeds met smart wachten op de beloofde nieuwe Mondeo, presenteert Ford ons alvast de Vignale Concept. Het lijkt slechts een warmhoudertje voor het lange wachten. Of zit er meer achter?

In januari vorig jaar wisten we te melden dat er een nieuwe Ford Mondeo in de pijplijn zat. Of zit. Want nu, anderhalf jaar later, is het in Europa nog steeds wachten op het model waar Ford veel van verwacht. Ford heeft door dat luxe scoort. Momenteel nemen de hogere uitrustingsversies in Europa ruim de helft van de Ford-verkoop voor hun rekening. Vignale gaat nog een stap verder dan die uitrustingsversies. “Vignale wordt zowel vanuit productoogpunt als qua eigendomservaring de hoogste expressie van Ford in Europa,” aldus Stephen Odell, Ford-President voor Europa.

Luxueus Vignale dus. In 2004 liet Ford al eens een Focus CC conceptcar zien met diezelfde naam. Nu koppelt de fabrikant de naam van oud carrosseriebouwer Alfredo Vignale aan een luxe-lijn voor verschillende Ford modellen. De Mondeo is het eerste model dat 'gevignaleerd' wordt. En dat Ford niet over één nacht ijs is gegaan blijkt wel. Het exterieur van de Vignale valt op door verchroomde deurgrepen en spiegelbehuizingen, een aangepaste grille met honingraat en een aangepaste voorbumper met nieuw ontworpen mistlampen. Daarnaast is de exclusieve kleur Nocciola bruin beschikbaar en staat de Mondeo op speciaal ontworpen 20 inch sloffen. Kijken we binnenin dan zien we exclusieve lederen Vignale-zetels, luxueuze vloermatten en de nodige sierstrips en badges. Ook krijg je de beschikking over het Ford SYNC multimediasysteem met MyFord Touch waarmee je een smartphone kunt aansluiten en wifi-hotspots in kunt stellen.

Vignale-ervaring Om klanten compleet op hun gemak te laten voelen bij het samenstellen van hun Mondeo wil Ford stressvrije ruimtes inrichten waar exclusieve materialen en kleuren getest kunnen worden. Ook biedt Ford verschillende services aan om het leven wat te simplificeren. Zo wordt je Vignale zijn leven lang gratis gewassen en wordt hij opgehaald en thuisbezorgd bij een onderhoudsbeurt. Daarnaast kun je gebruik maken van bijvoorbeeld VIP-diensten tijdens vliegreizen of exclusieve bank- en kredietkaartdiensten.

Het eerste Vignale-model wordt dus afgeleid van de gloednieuwe Mondeo en zal begin 2015 leverbaar zijn. Later volgen ook andere modellen met een Vignale-sausje. Meer details verwachten we in aanloop naar de introductie van het label.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer