Nieuws: Ford Mustang GT500 Cabriolet – Ford Mustang GT500 schudt dak af

Hoewel de zomer nog ver weg lijkt heeft Ford tijdens de Chicago Auto Show de dakloze variant van de Mustang GT500 aangekondigd. Net als zijn dichte broer beschikt deze geweldenaar over een adembenemend vermogen van 650 pk.

De komst van de Mustang GT500 Cabriolet was slechts een kwestie van tijd. Ford gunt de primeur aan de stad Chicago en grijpt de introductie tegelijkertijd aan om het twintig jarige jubileum van Ford's Special Vehicle Team (SVT) te vieren. Deze divisie mag vergeleken worden met de M-divisie van BMW of de AMG-afdeling van Mercedes; een speciale afdeling toegewijd aan het optimaliseren van prestaties. De divisie startte in 1992, eveneens op de Chicago Auto Show, met de introductie van de 235 pk sterke SVT Mustang Cobra. Ondertussen heeft het label meer dan 210.000 auto´s geproduceerd.

Zwetende concurrentie Terug naar de nieuwe Mustang GT500 Cabriolet. Dit model profiteert net als de dichte variant van de kleine wijzigingen die modeljaar 2013 bracht. De verschillen onder de 'hood' zijn daarentegen wel drastisch. De nieuwe 5.8 liter V8 met supercharger levert namelijk een duizelingwekkend vermogen van 650 pk. Ook het koppel van 813 Nm liegt er bepaald niet om. Wat dit voor de daadwerkelijke prestaties op de weg betekent blijft voorlopig onduidelijk, maar het moet genoeg zijn om de Europese concurrentie flink te laten zweten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws
Ontdek meer