Nieuws: Ford Ranger – Nieuwe Ford Ranger bepakt en geprijsd

Bijna twee jaar na zijn introductie gaat de nieuwe Ford Ranger zijn debuut maken op de Nederlandse markt. Dit manusje van alles valt vooral op dankzij zijn krachtige prestaties en hoge veiligheidsrating.

Nederland is niet het beloofde land voor de pick-up - daarvoor moet je de Atlantische Oceaan oversteken - maar Ford heeft desalniettemin besloten om de nieuwe Ranger ook op de Europese kusten te laten landen. De Ranger mag qua formaat in Amerika dan het instapmodel zijn wat betreft pick-ups, op onze wegen zie je hem met zijn 5.359 mm moeilijk over het hoofd. Ford heeft geprobeerd om de Ranger een moderne uitstraling te geven die hem zowel geschikt maakt voor een bouwplaats als voor de deur van een chique restaurant. De brede wielkasten en grote koplampen moeten anderzijds het sportieve karakter benadrukken, aldus Ford.

Veilig Eén van de speerpunten bij de ontwikkeling van de nieuwe Ranger was veiligheid, zowel voor inzittenden als voetgangers. Dat Ford daar ruimschoots in is geslaagd bleek wel na een bezoek aan EuroNCAP waar de hoogste score van 5 sterren werd genoteerd, ook op het gebied van voetgangersveiligheid. Daarmee mag de Ranger zichzelf presenteren als veiligste pick-up.

Robuust Al deze veiligheidsmaatregelen hebben er niet voor gezorgd dat zijn potentieel buiten de gebaande paden is afgenomen. Nieuwe differentiëlen en een elektronische tussenbak zorgen ervoor dat de Ranger door kan gaan wanneer Moeder Natuur aangeeft dat je beter om kan keren. Water tot 800 mm diep kan probleemloos doorwaad worden, zelfs als de maximale laadcapaciteit van 1.250 kg volledig benut is.

Uitvoeringen en uitrustinen Op de Nederlandse markt levert Ford de Ranger als Super Cab met twee zitplaatsen en zogeheten suicide-doors en als Double Cab met vijf zitplaatsen en vier gewone portieren. Het uitvoeringpalet omvat vervolgens vier uitrustingniveaus: XL, XLT, Limited en Wildtrack. De XL met 2.2 TDCI en 150 pk is de instapper en beschikt al over airco, zeven airbags en ESP. Kies je de XLT, ook enkel verkrijgbaar met de 2.2-diesel, dan krijg je bovenop de basisuitrusting onder andere voorruitverwarming, Bluetooth-aansluiting en cruise control. Daarboven bevindt zich nog de Limited voorzien van dual zone-airconditioning plus een uitgebreid audiosysteem, en het absolute topmodel heet Wildtrak. Een navigatiesysteem, lederen bekleding en achteruitkijkcamera zijn op deze uitvoering ook standaard. De Limited en Wildtrak zijn bovendien met de 2.2 als de 200 pk sterke 3.2 TDCI verkrijgaar.

Prijzen De Ford Ranger is als pick-up vooral interessant voor de ondernemer met bovendien aanzienlijk lagere vanafprijzen vanwege het niet hoeven afdragen van BTW en BPM. Desondanks weert Ford de particuliere koper niet en vermelden we zodoende beide prijzen (met tussenhaakjes die van toepassing op de particuliere koper). De Ranger is er vanaf € 22.500,- (€ 35.517,-) in het geval van de Super Cab XL en de Double Cab XL kost minimaal € 23.600,- (€ 53.343). Kies je de XLT, dan raak je respectievelijk 24.000,-(€ 37.868,-) en € 25.100,- (€ 55.295,-) armer. De Ford Ranger Limited Super Cab 2.2 TDCi kost € 26.000,- (€ 41.002,-) en in Double Cab-uitvoering bedraagt de vanafprijs van dit model € 27.500,- (€ 58.417,-). Tot slot de prijzen van de Ranger met 3.2 liter TDCI. In het geval van de Super Cab Limited betaal je daarvoor minimaal € 30.500,- (€ 48.053,-). De Double Cab Limited is er vanaf € 28.750,- (€ 74.700,-). Bij de Double Cab Wildtrak ben je zelfs gebonden aan de sterkste dieselmotor. Z´n vanafprijs? Voor € 32.000,- (€ 78.928,-) is hij de uwe.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer