Nieuws: Front Camera System – Opel Insignia leest verkeersborden

Opel presenteert een Front Camera System op de nieuwe Insignia. Het systeem kan verkeersborden scannen, herkennen en daarmee de bestuurder informeren over de geldende snelheid. Bovendien maakt het systeem ook Lane Departure Warning mogelijk.

De situatie is voor velen herkenbaar; je rijdt ergens maar weet niet precies wat de geldende maximumsnelheid is. De wirwar aan borden en de vele snelheidswisselingen maken het soms lastig om te bepalen wat de geldende maximumsnelheid is. Opel presenteert met het Front Camera System een handig hulpmiddel. De camera die achter de voorruit is gemonteerd (vlakbij de binnenspiegel) scant de weg en berm voor de auto. Elke seconde worden maar liefst 30 foto´s gemaakt die worden doorgestuurd naar een computer. Deze computer kan de borden scannen en overeenkomsten herkennen. Op het moment dat er een snelheid wordt aangegeven stuurt de computer deze informatie door naar een display in het instrumentenpaneel. Hierop wordt de maximumsnelheid aangegeven. Het systeem kan je onnodige boetes helpen voorkomen en draagt uiteraard bij aan de verkeersveiligheid.

Vanaf 2009 leverbaar Diverse autofabrikanten experimenteren al jaren met camerasystemen die verkeersbroden kunnen scannen. Opel is de eerste die het ook in productie gaan nemen. Vanaf begin 2009 is het systeem als optie leverbaar op de Opel Insignia. Lane Departure Warning behoort eveneens tot het Front Camera System.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Dit is de Renault Zoe (2019): 52 kWh en écht snelladen

Ontdek meer