Nieuws: Honda Civic Aerodeck – Honda werkt aan Civic-station

Grote primeurs heeft het niet in Parijs, maar dat betekent niet dat het bij Honda stil ligt rond toekomstige modellen. Achter de schermen werken de Japanners aan een stationvariant van de onlangs gelanceerde Civic en deze abstracte schets is daarvan het eerste bewijs.

Dat Honda, terwijl het autonieuws in Parijs uit z'n voegen barst, kenbaar maakt dat het werkt aan een stationwagen op basis van de Civic is natuurlijk geen toeval maar een uitgekiende actie. Want laat daar in de Franse hoofdstad nu net de Toyota Auris Touring Sports zijn onthuld, de aartsrivaal van de stapel staande Civic-carrosserievariant. Sterker nog, wie met één oog dichtgeknepen naar deze schets kijkt en vervolgens de Auris Touring Sports op het netvlies neemt zou welhaast denken dat de Honda de Toyota als inspiratiebron heeft gebruikt voor het toekomstige model.

Aerodeck Verder wat de Civic-station betreft laat Honda ons volledig in 't gewisse. Meer informatie dan deze computertekening is er niet. Voortaan noemen we het model voor het gemak dan ook maar Civic Aerodeck, naar de laatste stationvariant van de Civic. Of de auto straks opnieuw gaat heten is slechts afwachten. Dat geldt ook voor verdere details.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer