Nieuws: Honda Civic Type-R – Honda Civic Type-R competitief geprijsd

Honda heeft ons lang laten wachten op de nieuwe Civic Type-R, maar is dan weer zeer vlotjes met zijn vanafprijs. Wie wil weten hoe die zich verhoudt tot de concurrentie moet verder lezen.

Op het arrogante af, zo lovend deed Honda bij voorbaat over hun nieuwe Civic Type-R. Maar eerlijk is eerlijk, de Japanners hebben het woord bij de daad gevoegd. Apart van het wilde uiterlijk mag de Civic Type-R zich daadwerkelijk de koning van de Nürburgring noemen onder voorwielaangedreven auto's. Geen enkele andere auto met deze lay-out raast sneller door de Groene Hel. Met dank aan een 310 pk en 400 Nm sterke viercilinder-benzineturbo en tal van tweaks die een optimale wegligging en grip garanderen. Logischerwijs is dit alles niet voor een appel en een ei te koop, en de Civic Type-R zal met een vanafprijs van € 44.390,- dan ook niet voor iedereen weggelegd zijn. Veel geld, maar ook marktconform, zo blijkt.

Prijsvergelijk Wie een beetje thuis is in de Nederlandse vraagprijzen voor nieuwe auto's zal wellicht vermoeden dat de prijs van de Civic Type-R aan de hoge kant is. Maar dat valt best mee. Ja, vergelijkbare hot hatchbacks als de Seat Leon Cupra 280 en Renault Mégane RS zijn stukken voordeliger met respectievelijk € 34.950,- en € 36.490,-, maar nemen dan ook een bak minder pk's mee, namelijk 280 en 265 pk. Pakken we de Mégane RS 275 Trophy erbij, de auto waarvan de Civic Type-R het Ring-record afpakte, dan is Honda zonder meer de betere aanbieding. Die gelimiteerde Renault kost namelijk maar liefst 55 mille. Over dit soort tarieven gesproken. Dit geld ben je ook al gauw kwijt bij een Audi S3, BMW M135i en Mercedes A 45 AMG, terwijl alleen die laatste beduidend sterker is dan de Japanner. De Volkswagen Golf R, goed voor 300 pk, is er vanaf € 48.190,- en wegrijden met de Opel Astra OPC is mogelijk na betaling van minstens € 45.695,-. Onder het gaspedaal gaat dan 280 pk schuil.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws
Ontdek meer