Nieuws: Honda FC Sport – Sportwagen op waterstof

Honda is een vervent aanhanger van waterstof. Dat bewijzen de Japanners keer op keer met hun conceptcar´s, zoals nu weer met de FC Sport Concept. De sportwagen is op de LA Autoshow gepresenteerd.

De FC Sport bewijst hoe Honda de autoliefhebber tevreden kan houden in een wereld zonder olie”, aldus Dan Bonawitz, vice-president van Honda Amerika. Mensen die van sportwagens houden, hebben nog steeds reden om te geloven in een waterstof aangedreven toekomst, vervolgt hij. Het geeft wel aan dat de Japanners nog steeds vertrouwen hebben in waterstof als de 'brandstof van de toekomst'.

FCX Clarity Tijdens de Los Angelos Auto Show toont Honda zijn visie van de toekomst. Een compacte sportwagen met een waterstof aandrijving. Deze aandrijflijn is onder andere bekend uit de Honda FCX Clarity. Dit model rijdt al op experimentele basis zijn rondjes in Amerika. Het is ook de bedoeling om deze zo snel mogelijk productieklaar te hebben. De aandrijving is ontwikkeld met het oog op nul uitstoot, prima prestaties en een laag zwaartepunt. Drie zitplaatsen De FC Sport is ontworpen met de nadruk op aërodynamica. De gestroomlijnde body draagt bij aan het hoge prestatie potentieel, aldus de Japanners. Opvallend is vooral de kont van de auto, die de radiatoren van de motor huisvesten. In het interieur gaat het er eveneens sportief aan toe. Zo biedt de auto plaats aan drie personen die naast elkaar zitten - zoals in de Mclaren F1.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer