Nieuws: Honda FCEV Concept – Futurum: Honda FCEV Concept

Het lijkt er op dat een productierijpe waterstofauto steeds dichter binnen handbereik ligt. Meerdere autofabrikanten weten nieuwe technologieën en modellen te presenteren en zo ook Honda.

Zij zijn al ruim tien jaar aan het doorontwikkelen met waterstoftechniek en deze FCEV Concept is daar een uitkomst van. Met de nieuwe Honda FCEV Concept willen de Japanners hun visie tonen voor de toekomst van voertuigen op alternatieve brandstoffen met 'zero-emission'. De FCEV zal de volgende generatie brandstofcelauto van Honda worden en is daarmee de opvolger van de FCX Clarity. In 2015 zal 'ie zijn intrede doen in de VS en Japan. In een later stadium is Europa aan de beurt.

Realiteit Wij mochten al eens achter het stuur kruipen van die Clarity en daar concludeerden we al dat de komst van serie geproduceerde auto's met brandstofcel dichterbij is dan menigeen denkt. Honda was er ook al vroeg bij met investeren in deze techniek. In 2002 was het de eerste fabrikant die een leaseprogramma opstelde voor auto's op waterstof. Van de Clarity rijden er inmiddels wereldwijd zo'n 25 rond.

FCEV Het ontwerp is, zoals menig waterstofauto en conceptcar, behoorlijk excentriek te noemen. In de neus herkennen we wel iets van het huidige Honda-gamma, met de ineengesmolten grille en lampen. Wat tevens opvalt is de enorme luchtinlaat aan de zijkant, terwijl de achterzijde op de tekening wel wat weg heeft van de Volkswagen XL1. Hoe de FCEV Concept er daadwerkelijk uit komt te zien weten we over iets meer dan een week. De onthulling van de FCEV Concept zal namelijk op 20 november plaatsvinden op de Los Angeles Auto Show.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer