Nieuws: Honda Gear Concept – Honda richt zich op de jeugd met Gear Concept

Ook al zat er meer nieuws in het vat, met twee spannende studiemodellen tijdens de NAIAS vond Honda het wel welletjes. Wetende dat vandaag de Montreal Auto Show – op slechts 900 kilometer van de NAIAS – haar deuren zou openen heeft Honda doen besluiten de Gear Concept een Canadees debuut te gunnen.

Bij een onthulling op de NAIAS in Detroit konden de Urban SUV Concept en het NSX-studiemodel wel eens alle publieke aandacht van de Gear Concept wegtrekken en daarom plantte Honda hun derde nieuwe conceptcar op de weliswaar minder bekende Montreal Auto Show. De Canadese autobeurs is ermee zeer gelukkig want het heeft nu zowaar een wereldprimeur.

Jeugdig publiek De trendy ogende Gear Concept is een studiemodel van een compacte stadsauto waarmee Honda zich volkomen richt op de 'urban lifestyle' van de huidige generatie jongeren. Aanwezige features die daarop wijzen zijn de WiFi- en Bluetooth-verbinding om zodoende continu verbonden te kunnen zijn met de wereld. Maar ook het kekke design moet in de smaak vallen van jeugdigen.

Crossover Hoewel Honda voorlopig slechts summier met informatie strooit zou deze kleine Japanner een voorbode kunnen zijn van de nieuwe generatie Jazz. Honda heeft namelijk al aangegeven bezig te zijn met een compacte crossover om haar positie op de Europese markt te verstevigen. Dit model zal op z'n vroegst volgend jaar bij de dealers moeten staan.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer