Nieuws: Honda NSX – Brekend: Honda NSX duelleert met Audi R8 & co

Honda heeft ons er weet niet hoe lang op laten wachten, maar nu zijn dan eindelijk de specificaties van de NSX bekendgemaakt. En die waren het lange wachten waard.

Nu werd een vermogen van pak 'm beet 450 tot 500 pk wel verwacht, maar een afgifte tegen de 600 pk… zoveel zelfs in de stoutste dromen niet. En toch is het zo! Om precies te zijn 581 pk en een maximale trekkracht van 644 Nm. Dat wordt peentjes zweten voor de Audi R8 en consorten. Maar ook supersporters als de Porsche 911 Turbo S, Lamborghini Huracan en Ferrari 488 GTB kunnen op hun tellen gaan passen.De nieuwe Honda NSX gaat immers voor heel wat minder euro's over de toonbank. In de VS – daar Acura NSX geheten – bedraagt de prijs 150.000 dollar. Ter vergelijk: de 488 GTB wisselt er pas bij tweeënhalve ton van eigenaar. Anderzijds, de Audi R8 en Porsche 911 Turbo zijn in de VS vrijwel gelijk geprijsd aan de NSX, met het bijkomende voordeel een ijzersterk imago te hebben.

Vier motoren Wat we al wisten is dat de aandrijflijn van de nieuwe NSX bestaat uit vier motoren: een 3.5 liter V6-biturbo en drie elektromotoren met elk 36 pk en 73 Nm. Van die laatste zijn er twee bij de voorwielen geplaatst en de derde elektromotor is onder gebracht bij de zescilinder en doet dienst als generator.Zelfstandig is de dubbel geblazen V6 al goed voor 500 pk (en 550 Nm). De elektromotoren maken er een systeemvermogen van bijna 600 pk van. Noemenswaardig is ook dat de Twin Motor Unit, zoals Honda het duo elektrische motoren vooraan noemt, de NSX tot een snelheid van 200 km/h ondersteunt. De V6 drijft de achterwielen aan en deze samenwerking levert uiteindelijk een topsnelheid op van liefst 307 km/h. En accelereren? Ook dat gaat zeer rap in de NSX, mede dankzij een 9-traps met dubbele koppeling. Van 0 naar 100 km/h duurt slechts drie tellen.

Ohio Europese prijzen zijn er nog niet, maar al wel is bekend dat de Honda NSX gebouwd zal worden in de Amerikaanse staat Ohio bij het Performance Manufacturing Center in Marysville.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer