Nieuws: Honda NSX – Eindelijk: de nieuwe Honda NSX

Wat hebben we een geduld op moeten brengen! Maar nu, precies 25 jaar na de lancering van het origineel heeft Honda dan eindelijk het doek getrokken van de gloednieuwe NSX. Ditmaal geen concept of zoethoudertje, maar the real deal! En dit zijn de details die we tot dusverre hebben gekregen.

We hoeven je echt niet meer te vertellen dat de nieuwe Honda NSX al heel lang in het vat zat. De ontwikkeling ervan werd al jaren geleden aangekondigd, stop gezet en opnieuw in gang gezet. En om aan te tonen dat Honda er hard aan werkte schotelde het ons meerdere keren een conceptcar voor. Maar het resultaat is er dan nu eindelijk. Tenminste, dit is het gedaante waarin hij op de markt zal komen. Want om je niet teleur te stellen nadat je onderstaande alinea's hebt doorgeworsteld; over de prestaties wordt met geen woord gerept. Maar dat betekent dan ook weer niet dat we je met lege handen laten wegklikken.

Vier motoren Wat we namelijk wel weten is hoe de aandrijflijn eruit ziet. Nee, niet qua vermogens of prestaties, maar wel de componenten die Honda heeft gemonteerd. Samengevat noemt Honda het haar Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive-systeem. Een mond vol, maar dat is ook niet zo gek als je gebruikmaakt van vier motoren. De belangrijkste van het kwartet is een V6. Zonder turbo overigens. Dat in tegenstelling tot wat eerder werd geroepen. De V6 wordt bijgestaan door twee elektromotoren voorin en eentje gemonteerd tussen de verbrandingsmotor en de nieuw ontwikkelde 9-traps versnellingsbak met dubbele koppeling.

Nog scherper dan de conceptcar Wat design betreft is Honda zeer trouw gebleven aan de twee jaar geleden in Detroit gepresenteerde NSX Concept die op zijn beurt weer een vervolg vormde op de in 2007 en 2012 gepresenteerde studiemodellen. Vaak zien we de scherpe randjes dan verloren gaan, maar Honda lijkt het design op sommige punten zelfs nog iets aangescherpt te hebben. Opvallende details zijn sowieso zeer streng kijkende koplampen, maar ook de vier centraal geplaatste uitlaatpijpen.

Technologie Het zal niemand verbazen dat de Japanners de technologie tot in de puntjes hebben verzorgd. Het Integrated Dynamic System is uitgerust met de standen Quiet, Sport, Sport+ en Track waarbij dankzij een druk op de knop het karakter van de verbrandingsmotor, de elektromotoren, de versnellingsbak, het chassis alsook het uitlaatsysteem verandert. Dankzij een 'launch control' wordt optimaal gebruik gemaakt van het direct beschikbare koppel van de elektromotoren om er als een bezetene vandoor te schieten. Hoe snel? Ja, dat willen wij ook zo graag weten!

Gebouwd door 100 man Wanneer Honda de nieuwe NSX precies op de markt gaat brengen is nog onbekend. Hij is vooralsnog gepresenteerd als Acura, maar komt wel degelijk als Honda naar Europa. De bouw vindt echter plaats in de Verenigde Staten waar een nieuwe fabriek met 100 speciaal geselecteerde werknemers de bouw voor hun rekening zal gaan nemen. Een erebaan bij Honda!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer