Nieuws: Hyundai Blue Drive – Hyundai op de zuinige toer

Met de Blue Drive-lijn biedt Hyundai haar consumenten een energiezuinig alternatief. Het Zuid-Koreaanse merk presenteerde tijdens de Autosalon van Genève een viertal Blue Drive-modellen, waarvan er maar liefst drie onder de 100 g/km-grens duiken.

Hyundai waagt met haar Blue Drive-lijn een aanval op de milieubewuste modellen van de concurrentie. Het merk gebruikt hiervoor een soortgelijk saus als haar rivalen dat begint bij het optimaliseren van de aandrijflijn. Hyundai gebruikt hiervoor haar nieuwste motoren in combinatie met speciale oliën, variabele kleptiming, een aangepast motormanagement en langere versnellingsbakratio's. Daarnaast moet een schakelindicator gekoppeld aan het ISG (Idle Stop & Go) systeem meehelpen aan een lager verbruik. De laatste ingreep is het verbeteren van de luchtstroom over én onder de auto.

i10 blue & i20 blue Het resultaat van de bovengenoemde aanpassingen wordt ons in vier smaken voorgeschoteld. De meest compacte variant is de i10 blue die uitgerust is met een 69 pk sterke 1.0 liter krachtbron. De benzinemotor levert een koppel van 94 Nm en stoot gemiddeld 99 g/km uit. Eén stap hoger in het Hyundai-gamma zien we de i20 blue waar een 1.4 diesel met 75 pk in de motorsteunen huist. Het blok ontwikkelt een kracht van 220 Nm en stoot tijdens een reis gemiddeld 98 g/km uit.

i30 blue & ix35 blue Gelijk met het introduceren van de vernieuwde i30 presenteert Hyundai de i30 Blue. Het model is uitgerust met een 1.6 liter dieselmotor met een vermogen van 90 pk. Het koppel van de Koreaanse middenklasser bedraagt 240 Nm, terwijl de uitstoot van de hatchback en wagon op respectievelijk 98 en 99 g/km ligt. Als laatste stelt Hyundai de energiezuinige variant van de ix35 voor. Hierover weet de fabrikant echter, afgezien van de uitstoot van 135 g/km, nog geen gegevens te melden. De Hyundai Blue Drive-modellen beleefden hun debuut tijdens de Autosalon van Genève, maar verschijnen pas in de loop van volgend jaar op de markt. Nog even geduld dus!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer